Wees een inspirerend voorbeeld en co-creator van een mooie wereld!

Doe jij mee?

Gerdien Rotgers

MESSAGE IN A BOTTLE

Een fascinerend wolkendek. De zon die schijnt. Warmte op onze wangen. Wind blaast door mijn haren. Achterop de fiets een zingende peuter, heel gezellig. In de lucht krijst een zeemeeuw. Ik adem diep in. “Bah, het stinkt hier naar modder, mama!”, merkt ze (3) op. (meer…)
Gerdien Rotgers

GOEDE HERINNERINGEN BLIJVEN BESTAAN

Nooit op gerekend. Opeens kregen we – een jaar na dato – een bedankje. Er lag een kaartje van haar in de brievenbus. Woorden die je tegen iemand zegt, een vraag die je stelt. Of juist een luisterend oor. Een compliment, iets wat je voor iemand doet. Een klein gebaar. Het kan zoveel meer betekenen dan dat je zelf kunt vermoeden. Daarom is zo belangrijk om het nooit na te laten om iemand (achteraf) te bedanken, respect of vertrouwen uit te spreken en geluk toe te wensen. Op die manier motiveer je de ander zijn of haar pad te blijven volgen, in goede en in slechte tijden. (meer…)

Gerdien Rotgers

IK VERTREK: BESTEMMING BEKEND!

Al jaren vroeg ik me af hoe het zou zijn om één van hen te zijn. Vandaag weet ik het. Want ik was één van hen. En het mooie is: ik ben nog steeds dezelfde persoon! Maar goed ook, anders kan ik niet meer thuis komen. En toch is er iets veranderd aan mij. (meer…)

Gerdien Rotgers

LEEF IN OVERVLOED: DE GOEDE KANT OP

De daken zijn hier en daar bedekt met een laagje sneeuw. Op de voorruit van mijn auto liggen gesmolten sneeuwvlokken. De druppels lichten op bij de verkeerslichten als rode en groene parels. Ruitenwissers zwiepen van links naar rechts. Achterin een kletsende peuter. Op de radio ons lievelingslied. (meer…)

Gerdien Rotgers

OORLOG IN HUIS VOOR VREDE EN VEILIGHEID

Afgelopen zaterdag kreeg ik een prachtig boeket bloemen bezorgd, van mijn man. Ik schoot helemaal vol. “Moet jij huilen om bloemen mama?” vroeg onze oudste dochter (5). “Het zijn bloemen van papa!”, zei ik. “Huh? Maar groeien er dan toch bloemen in de woestijn?” vroeg ze helemaal verbaasd. (meer…)