MESSAGE IN A BOTTLE

augustus 5, 2017 Gerdien Rotgers No comments exist

Een fascinerend wolkendek. De zon die schijnt. Warmte op onze wangen. Wind blaast door mijn haren. Achterop de fiets een zingende peuter, heel gezellig. In de lucht krijst een zeemeeuw. Ik adem diep in. “Bah, het stinkt hier naar modder, mama!”, merkt ze (3) op.

 

Zilte zeelucht van het wad. Schitteringen van de zon op het water. Voor me het liefdevolle beeld van een vader die zijn dochter op de fiets mee trekt door de harde wind. Kilometers ver kun je kijken. Schaapjes op de dijk. Een vogel op haar nest. Overal leven. Ik geniet van het moment van samenzijn met ons gezin, de rust, ruimte en de natuur.

 

Een zomers plaatje op Terschelling

 

Het lijkt wel een ansichtkaart. Het was nog hartje winter toen we deze vakantie boekten. Mijn man kwam met het idee. Hij wilde graag eens naar een eiland. Ik stemde hier meteen mee in. In gedachten zag ik het al voor me. Wij houden van rust, ruimte, natuur en vergezichten. De kinderen vulden ons verlangen aan met zon-zee-strand. Een eiland biedt elk wat wils. Vanuit nieuwsgierigheid gedreven, werd vakantie op Terschelling ons doel.

 

Als je weet wat je wilt, kun je het bereiken

 

En nu hier fietsend langs de dijk, komt het resultaat overeen met mijn idee. Over mijn voorstelling hoe het zou zijn. Het stemt me tevreden. Onze jongste dochter achterop de fiets, hobbelt gewoon met ons mee. Zij heeft nog geen idee. De oudste (6) klaagt dat ze moe wordt van het fietsen. Bovendien heeft de fiets een stomme kleur en geen versnellingen. Zij gaat liever zwemmen, paardrijden, of schelpen zoeken op het strand. Ze heeft duidelijk een ander idee.

 

Soms denk je een goed idee te hebben, maar blijkt een ander de andere helft van het idee te hebben. Leg dit bij elkaar en je hebt synergie, één en één is drie.

 

Dus hebben onze kinderen ook een mooie vakantie. Vanochtend zaten we namelijk in het zwembad. Gisteren op een paard en de dag ervoor waren we aan het vliegeren op het strand. Morgen trekken we de natuur in en gaan we wandelen op de Boschplaat. Of de kinderen dat zullen waarderen, gaan we meemaken. Door nieuwsgierig te blijven en te experimenteren ontdek je wat werkt en wat niet. Mijn man en ik houden van wandelen en natuur, dus wij verheugen ons erop. We hopen ons enthousiasme over de schoonheid van de natuur op de kinderen over te brengen, door deze beleving met ze te delen.

 

Alles begint met een idee

 

Of iets slaagt, hangt af van de behoefte en wat je nastreeft. Wat je ook wilt doen of bereiken in het leven: alles begint met een idee, een verlangen en je voorstellingsvermogen. Maak een plan, stel (haalbare) doelen of juist onmogelijke doelstellingen. Waarom niet? Blijf proberen én falen, en je gedachten worden dingen!

 

Message in a bottle

 

Onze fietstocht gaat verder over Terschelling. We komen langs de haven, eten een ijsje onder de vuurtoren en bezoeken het VVV-kantoor. Daar koop ik een nieuwe Dopperfles, want ik was hem vergeten van huis mee te nemen. De Dopperfles vind ik ook zo’n geweldig idee! Van Merijn Everaarts, door urgentie gedreven. Vanuit duurzaam en maatschappelijk belang. Ik moet denken aan Thomas Edison die onder andere met de uitvinding van de gloeilamp het leven van ons allen veranderde. Niet om er zelf succesvol van te worden, maar om van betekenis te zijn voor de wereld. Met de aanschaf van een Dopperfles steun je een goed doel, help je plastic afval verminderen en het drinken van water is ook nog eens goed voor je gezondheid. Ik wou dat ik het bedacht had! Proost! Op het leven!

 

Wat is jouw idee om de wereld een beetje mooier te maken? Ga er vandaag nog mee aan de slag!

Gerdien

VOLG MIJ

Ik houd ook niet van spam!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *