GOEDE HERINNERINGEN BLIJVEN BESTAAN

juli 7, 2017 Gerdien Rotgers No comments exist

Nooit op gerekend. Opeens kregen we – een jaar na dato – een bedankje. Er lag een kaartje van haar in de brievenbus. Woorden die je tegen iemand zegt, een vraag die je stelt. Of juist een luisterend oor. Een compliment, iets wat je voor iemand doet. Een klein gebaar. Het kan zoveel meer betekenen dan dat je zelf kunt vermoeden. Daarom is zo belangrijk om het nooit na te laten om iemand (achteraf) te bedanken, respect of vertrouwen uit te spreken en geluk toe te wensen. Op die manier motiveer je de ander zijn of haar pad te blijven volgen, in goede en in slechte tijden.

 

Relaties zijn een geschenk

Ze zijn de ruggengraat van ons bestaan. Sommige mensen gaan de hele reis met je mee, anderen een deel van het traject. Hoewel we vaak de neiging hebben om de mensen die je na het hart gaan dicht bij je te houden, kunnen er verschillende redenen zijn om toch op andere sporen verder te gaan. Je kunt hier een waarde-oordeel over hebben, of er van een afstand naar kijken en zien dat het is zoals het is. Je kunt er zelfs voor kiezen om iemand uit liefde los te laten. Uit het oog, is niet per definitie uit het hart.

 

Goede herinneringen blijven bestaan

In dit geval was het een arbeidsconflict dat maakte dat onze wegen scheidden. Hierdoor konden we geen gebruik meer van haar dienst maken, omdat haar leidinggevende besloot tot overplaatsing. Hoe vervelend ik dit ook vond, als klant had ik geen invloed op deze beslissing. Waar ik wel invloed op had, was het gevoel dat ik op haar over kon brengen als tevreden klant. Toen we afscheid namen, sprak ik mijn respect voor haar werk uit. Ik bedankte haar voor haar inzet en wenste haar veel geluk toe voor de toekomst. Ze had het zichtbaar moeilijk op dat moment.

 

Een jaar later

Nu staat er een kaart op onze keukentafel met haar dankzegging. Haalt ze mooie herinneringen op en besluit ze met de woorden: “Ik wens jullie veel geluk verder en zal nog vaak aan jullie denken. Vooral het vertrouwen dat jullie in mij hadden. Veel liefs.” 

 

Ik word er stil van… 

 

En ik moet denken aan de woorden van Deepak Chopra uit het boek: De 7 spirituele wetten van succes. Ik citeer: “Elke relatie is gebaseerd op geven en nemen. Het belangrijkste is de intentie achter het geven en ontvangen. De intentie moet altijd zijn de gever én ontvanger gelukkig te maken, want geluk houdt het leven in stand en zorgt daardoor voor groei. Alleen al de gedachte aan geven, de gedachte aan zegenen, of een eenvoudig gebed is sterk genoeg om anderen te beïnvloeden. Neem het besluit om te geven waar je ook gaat, aan wie je ook ziet. Zolang je geeft, zul je ontvangen. En hoe meer je ontvangt, hoe meer je kunt geven.” 

 

Wie verdient vandaag van jou nog een bedankje, je respect, een compliment, je gelukwensen of je luisterend oor? Schroom niet, je bent nooit te laat!

 

Gerdien

VOLG MIJ

Ik houd ook niet van spam!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *